Vrijdag
16-Sep-2016
Lippenhuizen 700
Zaterdag
17-Sep-2016
Lippenhuizen 700
Zondag
18-Sep-2016
Lippenhuizen 700
Lippenhuizen 700
Lippenhuizen 700
Lippenhuizen 700
08:30
Bloemenprikken De Flecht

De kinderen voorzien diverse vervoermiddelen van de meest prachtige bloemen en kleuren, daarna in optocht naar het feestterrein.

images

  Facebook pagina De Flecht

10:00
Feestelijke start jubileumweekend

In de loop van de ochtend zullen de kinderen van basisschool de Flecht en van peuterspeelzaal de Hummelmande zich weer klaarmaken voor de jaarlijkse stoet naar het feestterrein, waar het Liphústerfeest wordt geopend. Daarna gaan alle kinderen de grote feesttent in, want hier gaan de kinderen traditiegetrouw weer patat eten.

ballonnen

 

12:15
Gezamenlijk eten in de tent (kinderen)

Een traditie tijdens het Liphústerfeest, voor de kinderen start het jaarlijkse feestgebeuren met patat en appelmoes in de tent.

etentent

Er zal muziek worden gedraaid om de feeststemming te vergroten en de vaste vrijwilligers zorgen ervoor dat alle
kindermonden worden gevuld.

13:00
Kinderspelen/kindervoorstelling
14:00
Start bloemenprikken corsowagens

Start bloemenprikken in de tent door reünisten, een groep oud Liphústers bouwt een eigen wagen, vrijwilligers, en straten/wijken leggen de laatste hand aan de corsowagens. Collectief onder grote overkapping gezellig samen bloemenprikken.

vrouwennu

15:00
Openingshandeling in Oldeboorn door loco-burgemeester Van der Laan

Begin openingshandeling in Oldeboorn door loco-burgemeester V.d. Laan.

De kolonisatie -van de Liphústers- is stroomopwaarts langs de Boorne (Ald djip) gegaan en symbolisch brengen nu de Liprunners lopend en varend een “Liphúster vlam” van Oldeboorn naar wat uiteindelijk 700 jaar geleden Lippenhuizen werd.

18:00
Officiële openingshandeling bij de tent door burgemeester Van Selm
19:00
Bloemenprikken, First Flash drive-in

Ook dit jaar zijn de mannen van drive-in show First Flash weer te vinden in de feesttent. Bjorn en Berend Sietse zullen de bloemenprikkers ondersteunen bij het plaatsen van de laatste bloemen op de wagens.

Een uniek repertoire van Nederlandstalige muziek in combinatie met house, rock en alle andere stijlen die je maar kunt vinden. Alles naadloos op elkaar afgestemd.

FirstFlash

10:00
Inloop reünie

Onder het genot van een kop koffie met wat lekkers rustig de dag beginnen met oude bekenden. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

  Programma reünie

11:00
Aanbieden boek ‘Lippenhuizen 700 jaar dorpsgeschiedenis’

Tijdens de koffie met wat lekkers vindt de presentatie plaats van een boek over de dorpsgeschiedenis getiteld: Eenen geest van eensgezindheid, van Ljuppingahuzum tot Lippenhuizen.

 

12:00
Vrije invulling (lunch, bijpraten)

Vrije invulling (lunch, bijpraten): bezoek aan locaties met bekende Liphùsters en/of het volgen van (een deel van) de cultuurhistorische route met Liphùster Nijsgjirrichheden of de Kunstroute.

  Kunstroute

15:30
Bloemencorso

De organisatie van het bloemencorso werkt samen met professionele wagenbouwers uit Frederiksoord en Vollenhove om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Na 44 jaar vindt er tijdens het jubileum weer een editie plaats van het ooit zo befaamde bloemencorso van Lippenhuizen. De voorbereidingen aan de twaalf smaakvolle wagens zijn in volle gang.

Dahlia-bunch

19:00
Theatervoorstelling ‘Simmer 700’

Spetterende theatervoorstelling met veel liedjes over, van en door Liphusters waarbij 700 jaar Lippenhuizen onder de loep wordt genomen.

programmabeeld2-klein

22:00
Feestband ‘The Dirty Daddies’

DAUGHTERS HOLD ON TO YOUR MOTHERS…THE DIRTY DADDIES ARE COMING TO TOWN!

Bekend van Concert At Sea, Zwarte Cross, Heineken Music Hall en je dochter’s stoutste dromen: dé ultieme festivalact.

1._Dirty_Daddies

The Dirty Daddies gooien werkelijk alle mogelijke hits in de dirty blender. Verwacht onder andere stevige rocktracks van AC/DC, Bon Jovi en Europe, kampvuur knallers van Oasis tot Mumford & Sons, glijders van Wham naar Bryan Adams en natuurlijk de heetste dancehits van het moment. Zoals je van The Dirty Daddies gewend bent zullen ook de foute uitstapjes links en rechts niet ontbreken.

Dansschoenen aan, keeltjes gesmeerd en genieten van de beste partyknallers die de wereld heeft voortgebracht!

  Website The Dirty Daddies

10:00
Viswedstrijd
VissenVaart1280-480
700 jaar Lippenhuizen = 700 jaar vissen?
Het zal, maar niet in de Opsterlandse Compagnonsfeart, immers hier werd pa in 1630 mee begonnen te graven en 200 jaar later opgeleverd.
Dat het ieder jaar weer een succes verhaal is blijkt wel uit het feit dat er gemiddeld altijd 100 personen zitten te vissen en, niet minder belangrijk, heel veel kijkers en praters langs de vaart. Een lekker bijkom moment voor wat is geweest en oplaad moment voor wat er nog gaat komen.
Vanaf 10.00 uur zit een ieder weer in opperste concentratie aan de vaart, want dan klinkt het startschot en kan het snoer het water in.
Het ene jaar is de viswedstrijd onderdeel van de zeskamp en wordt er op het scherpst van de snede gestreden om de punten voor de buurt binnen te halen. Het jaar daarop is het weer een op zich zelf staand fenomeen, waar vooral wordt gestreden om de persoonlijke eer en om een jaar lang met de grote Wisseltrofee door het dorp te mogen lopen. De trofee wordt uitgereikt aan degene die het meeste aantal centimets in 1,5 uur bijeen kan vissen.
Tijdens de viswedstrijd staan er weer een aantal vrijwilligers klaar die de deelnemers en de toeschouwers voorzien van een lekker bakkie en een heerlijk stukje koek.

We zien jullie graag aan de vaart!

Inschrijven: vanaf 9.30 uur met geldige viskaart

Start vissen: 10.00 uur / Eindtijd: 11.30uur

Inschrijfgeld: € 2,=

 

10:00
Viering Piterkerk

Piterkerk, een viering in het kader van het 700 jarig bestaan van Lippenhuizen.

Muzikale medewerking van o.a. Johan Cnossen (dwarsfluit) en Jan Andries Dijkstra(orgel). De voorganger is ds.Lieuwe van der Meer uit Gorredijk.

13:30
Bloemencorso

De organisatie van het bloemencorso werkt samen met professionele wagenbouwers uit Frederiksoord en Vollenhove om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Na 44 jaar vindt er tijdens het jubileum weer een editie plaats van het ooit zo befaamde bloemencorso van Lippenhuizen. De voorbereidingen aan de twaalf smaakvolle wagens zijn in volle gang.

Dahlia-bunch

15:00
Stratenfestival ‘Tusken de skodoarren’

De naam van het festival verwijst naar het feit dat vrijwel alle artiesten en acteurs thuis tussen de schuifdeuren zijn begonnen voordat zij hun kunsten voor een groter publiek durfden te vertonen. Daar begon de honger naar het hooggeëerd publiek.

  Programma

18:30
Prijsuitreiking viswedstrijd en publieksprijs Bloemencorso

Wie ving de eerste vis? Wie de grootste? En wie gaat dit jaar  de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen?

De gratis verstrekte koffie en koek tijdens de viswedstrijd én de prijzen voor de winnaars zijn beschikbaar gesteld door:

NeusjeVDZalm

Uiteraard is er dit weekend extra spanning tijdens de prijsuitreiking, wie wint er in dit jubileumweekend de publieksprijs bij het Bloemencorso?

18:45
Gezamenlijke afsluiting
19:00
Nazit met muzikaal optreden Sipke de Boer
Afsluiter van het feest is dit jaar Sipke de Boer; hij is al ruim 10 jaar actief in de Friese en Nederlandse muziekscene.
Sipke de Boer is een veelzijdige muzikant. Hij maakt niet alleen in zijn vrije tijd Friestalige liedjes maar schrijft en componeert veel voor anderen. Sipke schreef liedjes voor o.a. De Zware Jongens, René Becker, Jelle B., Anny Schilder & José Hoebee.

SIpke-de-Boer-Burolivemuziek.nl_

Zijn belangrijkste activiteit is en blijft het optreden als zanger/entertainer in kroegen en in feesttenten. Dit doet hij met zijn band en als solo artiest.
Als solo artiest treedt Sipke op met alleen gitaar begeleiding. Hij speelt bekende Nederlandstalige en Engelstalige meezingers en weet de mensen overal mee te krijgen.
Kortom, waar hij ook optreedt, Sipke zet de tent op zijn kop!

website Sipke de Boer

22:30
Einde jubileumfeest
Select date to see events.

Keunst en Kreaasjes ùt Lippenhuzen

Op zaterdag 17 september van 10.30 uur tot 15.30 uur en zondag 18 september van 11.00 uur tot 14.00.uur is er eenmalig de gelegenheid om in Lippenhuizen kennis te maken met maar liefst 22 creatieve inwoners en oud-inwoners,  Kunstroute, en te zien waar zij mee bezig zijn op het gebied van kunst.

 

Tentoonstelling 700 jaar Lippenhuizen

“Van de oude ijstijd tot de nieuwe ijstijd”, de geschiedenis van Lippenhuizen in woord en beeld, is de titel van de tentoonstelling. Te bezoeken in de Consistorie (De Buorren 53), met een special (op dezelfde tijden) in de Piterkerk “Hoe de boeren (bijna) uit Lippenhuizen verdwenen”.

Op zaterdag van 10.30 tot 15.30 en zondag 11.00 tot 14.00 uur.

Tevens al te bezoeken van maandag 12 september t/m vrijdag 16 september van  13.00 tot 16.00 uur.

Liphúster Nijsgjirrichheden

Dit is de titel van de onlangs geopende cultuurhistorische route door Lippenhuizen.